Ons verhaal

Het ontstaan

 

 

In 2012 komen circusartiesten Stijn Vercaemst en Tim Vandenberghe op de proppen met een nieuwe steltenact met twee piccolo's en hun reuzenbar. Tijdens deze act zetten de 2 waaghalzen op stelten hun reuzenbar op zijn kop, terwijl het publiek op de reusachtige stoelen probeert te klimmen. Achteraf krijgt dit moedige gezelschap een lekker biertje aangeboden als beloning.


 


Na deze act enkele malen gespeeld te hebben hadden de twee piccolo's echter al snel door dat een eigen piccolo bier een grote meerwaarde zou betekenen voor hun act. Zo gezegd zo gedaan. Tim, die een opleiding zythologie genoot, kende wel wat mensen in de brouwwereld. Hij won advies in bij brouwmeester en vriend, Bjorn Desmadryl, die toen nog bij Brouwerij Het Gulden Spoor werkte.


 Na overleg en het opstellen van een recept werd er halverwege 2013 voor het eerst gebrouwen. Enkele maanden later was het eerste Tico bier een feit.


Door dit project kwam Tim meer en meer in contact met Brouwerij Het Gulden Spoor. Het duurde dan ook niet lang voor hij daar aan de slag ging. Daardoor kreeg Tim de brouwmicrobe serieus te pakken en besliste hij om zijn eerstgeborene, de Piccolo, nog eens te brouwen.


Voor dit 2de brouwsel werd gekozen voor een nieuw imago met nieuw etiket in een circus look.


Bij de commercialisering van het bier moest Tim op zoek naar een toepasselijkere naam voor de brouwerij. Zijn ervaring als circusartiest bracht hem op het idee om Tico bier te transformeren naar De Circus Brouwerij. Dankzij deze metamorfose werd er eveneens besloten een tweede bier op de markt te brengen. Na een diepgaande brainstorm was het nieuwe recept klaar.


Het tweede bier moest vlot drinkbaar, fris en laag in alcohol worden. Er werd gekozen om een Session IPA met Amerikaanse hoppen te maken. Om in de circuswereld te blijven, moest de naam ook hieraan gelinkt kunnen worden. Zo kwam Tim uit bij Jongleur. Op 14 Augustus 2016 werd de Jongleur officieel gelanceerd op het Internationale Streekbieren Festival in Zwevegem. De frisheid en het lage alcoholgehalte zorgde er voor dat dit bier een schot in de roos werd en menig kenner wist te bekoren.


Omwille van het succes en de drang om meer mensen te kunnen laten genieten van de bieren, werd hulp ingeroepen van Bert Deprez. Ook Bert volgde de opleiding tot zytholoog. Dankzij de fijne samenwerking werden de handen in elkaar geslagen om samen CircaCo bvba op te richten sinds 2018.  


Deze vennootschap omvat 4 grote onderdelen: De Circus Brouwerij, Circus Tico, De Proefchalet en de Circa bar. Door het uitbreiden van de activiteiten zien de twee jonge ondernemers het volledig zitten en komen ze eind 2018 uit met een nieuw bier. 


Blijf dus zeker deze website bezoeken om meer te weten te komen. 

The mouth of perfectly happy man is filled with beer.
FOLLOW ME ON INSTAGRAM

Get in Touch

Adres: Pontstraat 25, 8551 HEESTERT, BELGIUM

Email: info@circusbrouwerij.be

Tel: +32473/48.09.91

De Circus Brouwerij

© Copyright. All Rights Reserved.

Benjamin Franklin

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy.­"